NOMINATIES BESTE ONLINE PROJECT

 

Omroep West - Q&A live op Facebook

Martine Boerkamp, Nick Blakenburg

 

Met deze nieuwe vorm wordt vraag-gestuurde journalistiek geïmplementeerd in de vorm van een Q&A Live (vraag en antwoord-interview voor en door kijkers live) op Facebook. Doel van de omroep is om het publiek steeds meer te betrekken bij hun producties, om zo de binding tussen de redactie en het publiek te vergroten.

 

 

RTV Noord - Graag gedaan hoor!

Redactieteams RTV Noord


Verslag via de site/app, Twitter en Facebook (live) en radio van de tocht van twee redactieteams van RTV Noord die in één dag door Nederland toerden, langs de vele projecten die betaald zijn uit de aardgasbaten (tot nu toe rond de 270 miljard euro). Met een televisiecompilatie aan het eind van de dag.

 

 

RTV Oost - Boeren onder druk

Mirjam Haven, Gerben Oost

 

Cross-mediaal project, met een nadrukkelijke rol voor app/website/Facebook, waarbij op uitvoerige wijze aandacht wordt besteed aan de situatie van boeren anno 2017. Met als resultaat diverse online bijdragen met een sterke interactie met het publiek, waaronder ook een live gestreamde discussie op Facebook en een aantal televisiereportages, gasten aan tafel in Overijssel Vandaag (tv) en verschillende bijdrages op radio.